Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
Török Alfréd külföldön versenyzett  

Torok_Alfred-FranciabanFrancia és német honban is a legjobbak között

A tiszaújvárosi Török Alfréd az elmúlt heteket Franciaországban és Németországban versenyezte végig, hétvégén azonban már Fadd-Domboriban, a spint távú ob-n áll rajthoz.

Török Alfréd Franciaországban, ahol két győzelmet, egy ötödik helyet és egy defektet könyvelhetett el.
(Fotó: Magánarchívum)

A májusi klubcsapat országos bajnokság után nem sokkal utaztam ki Franciaországba – tudtuk meg Török Alfrédtól, a TVK-Mali Triatlon Klub sportolójától. – Kinti klubom, a Saint Jean de Monts színeiben június 18.-án megnyertük a Saint Calais-ban megrendezett csapatversenyt, majd másnap az egyéni viadal végén is a dobogó legfelső fokára állhattam fel. Egy héttel később, június 26.án csapatom városában, Saint Jean de Monts-ban volt egy olimpiai távú verseny, ahol ötödik lettem, 35 Celsius-fokos hőségben. Ezt követően újra edzések vártak rám, hiszen július 9.-én a legfontosabb francia erőpróbám, a párizsi Grand Prix-sorozat 3. fordulója  következett. A GP-re ismét világkupa szintű mezőny verbuválódott, melynek bizonyságára elég csak a férfi első három helyezettet felsorolnom: Alistair Brownlee, Jonathan Brownlee, Joao Silva. Ami engem illet, nagyon jól ment a szajnai úszás, hiszen az 1500 méter után 15.-ként jöttem ki a vízből, így az első az első bolyban kezdhettem a 40 kilométeres kerékpározást. A 10. kilométernél lassú defektet kaptam, de tudtam, hogy 2 kilométerre onnan van egy kerékcsere hely, addig gondoltam kibírom. A következő kanyarban elestem, mert előttem buktak, de visszapattantam a bringára és folytattam, hogy a kereket mielőbb kicserélhessem. Amikor azonban odaértem a kerékcsere helyére és kerestem a csapatunk által elhelyezett kerekeket, megdöbbenve vettem tudomásul, hogy ott bizony nincs semmi! Nem tehettem mást, mint egy jó szereplés reményének elvesztése miatt lelkileg alaposan megtörve feladtam a küzdelmet. Nem sokkal ezután kaptam egy e-mailt német csapatomtól, a DSW Team Darmstadt-tól, hogy július harmadik hétvégéjén el kellene indulnom egy számukra fontos versenyen, mert szeretnék megnyerni a II. ligát. Sikerült jól felkészülnöm, kimentem, és ott is defektet kaptam, annak ellenére, hogy a balszerencsés párizsi viadal után lecseréltem mindkét külsőgumimat. Az első bolyban mintegy harmincan tekertünk, jó eséllyel pályázhattam a dobogós helyek valamelyikére. Mivel defektes kerékkel küzdöttem végig az utolsó 5 kilométert, az első boly után 30 másodperces hátránnyal értem be a depóba. Egy jónak nevezhető futással harcoltam ki a 8. pozíciót, mindössze 5 másodperccel elmaradva az ötödiktől. A vegyes élményeket hozó, nem mindig fényes „szerencse-csillaggal” jellemezhető külföldi megméretések után augusztus 7-én, vasárnap újra hazai környezetben, Fadd Domboriban, a sprint távú országos bajnokságon, mely a Triatlon Tour (TT) 5. állomása, versenyzek, természetesen a TVK-Mali TK színeiben.

Szűcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter