Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
Prága - triatlon EB  

benocs_zoli_praga_2009.jpgBenõcs Zoltán a hosszú távú Eb elitjében

A nagyon elõkelõ kilencedik helyen fejezte be a kontinens-bajnokságot a TVK-Mali TK élversenyzõje. Az idei hosszú távú triatlon Európa-bajnokságnak augusztus 8-án, Prága adott otthont. Az erõpróbán egyetlenként a tiszaújvárosi Benõcs Zoltán képviselte a magyar színeket, aki hazaérkezése után mesélt a történtekrõl.

- Prága belvárosában, a Károly-híd közelében, az ottani folyóban volt a 4 kilométeres úszás, melynek végén 2 percre az elsõtõl, a 12. helyen jöttem ki a vízbõl. – emlékezett vissza, a négyszeres középtávú országos bajnok Benõcs Zoltán. – Könnyedén ment ez a szám, így az autópályán megrendezett, hat körös, körönként fordítós, 120 kilométeres kerékpározás elején már jó pár embert utolértem, aki leúszott. A 7 km sík és  3 km emelkedõs szakaszból álló pályán erõs szél fújt, de nekem ez „feküdt”. Sajnos az elsõ körben kaptam fél perces büntetést, mondván az emelkedõn, elõzés közben közel haladtam el az ellenfelemtõl. Bosszantó volt, hisz erre vonatkozó szabály nincs. Összesen mint egy másfél percet veszítettem. 110 km-nél utolértem az elõttem haladókat és el is mentem tõlük, így harmadikként váltottam. Amennyiben nincs az a „kényszerpihenõ”, papíron is én tekertem  volna a legjobb idõt az egész mezõnyben, így maradt a tudat és az erkölcsi részsiker. Új Bianchi-kerékpárom nagyon bevált, sikerült minden szempontból  kiválóan beállítani. A 30 kilométeres futás közben sokáig a csehek Sydney-ben olimpiai bronzérmet nyert sztárjával,  Jan Rehula-val haladtunk a 4-5. helyen. 25 km-ig úgy éreztem, hogy minden rendben, az utolsó 5 km viszont  kicsit „horrorra” sikerült, lehet, hogy nem volt tökéletes a frissítésem. Luc Van Lierde, a Hawaii Ironman kétszeres gyõztese 28 km-nél elõzött meg, és végül így lett hatodik. Egyáltalán nem vagyok csalódott, hiszen az utolsó öt kilométerig ott voltam a közvetlen európai élmezõnnyel. Életem egyik legjobb versenyét csináltam végig. Külön öröm, hogy a családom és több barátom is a helyszínen szurkolt nekem. Ennek is komoly szerepe volt abban, hogy megelõztem, mások mellett a finn Teemu Teivonen-t, 2007 hosszú távú Európa-bajnokát, vagy a portugál Sergio Marques-t, aki  két éve a legjobb futó idõt  teljesítette a Hawaii Ironman vb-n. A jövõ hét közepéig még pihenek, majd elkezdem a ráhangolódást a következõ középtávú megmérettetésre, mely szeptember 5-én lesz Ausztriában, ahol klubtársammal, Allun Woodward-al együtt állunk rajthoz. 

Hosszútávú triatlon Európa-bajnokság (4 km úszás, 120 km kerékpározás, 30 km futás)

Végeredmény: 1. Rasmus Henning (dán) 5:32:54, 2. Dirk Bockel (luxemburgi) 5:38:38, 3. Massimo Cigana (olasz) 5:38:53, 4. Viktor Zemcsev (ukrán)  5:40:53, 5. Jimmy Johnsen (dán) 5:43:33, 6. Luc Van Lierde (belga) 5:44:22,…9. Benõcs Zoltán (magyar) 5:47:09.

Szûcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter