Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
Emilio emlékére  

emilio_di_toro.jpgEmilio elment, már nem jöhet újra

Az utóbbi napokban kevesebbet ültem az internet elõtt, így csak december 3-án olvastam a hírt, mely szerint a nemzetközi triatlon Nagy Családja elõzõ hétvégén szegényebb lett egy nagyszerû emberrel, a sportág meghatározó alakjával.  A döbbenet miatt esélyem sem volt, hogy triatlonos barátaim, ismerõseim közül  bárkinek, bármit is mondani tudjak ezzel kapcsolatban.

Egyszerûen nem hittem el, hogy a 45 éves olasz Emilio di Toro, az Európai Triatlon Szövetség májusban megválasztott új elnöke nincs többé! Utálom most a klaviatúra billentyûit, a lelkem azonban nem hagy békén, beszélni továbbra sem tudok, de muszáj írnom!
Négy esztendeje, az Olasz Triatlon Szövetség elnökeként járt elõször Tiszaújvárosban és rögtön beleszeretett az itteni Triatlon Nagyhét hangulatába, a milliõbe. Én is, mint oly sokan, ekkor és itt találkozhattunk vele elõször. Aztán évrõl évre már ismerõsként mondtunk egymásnak „Helló”-t a hotelban, a város utcáin, a klubban, vagy a pálya szélén. Tettük ugyanezt a kitzbüheli világkupán és a budapesti duatlon Európa-bajnokságon is, mert bizony õ a város határain túl sem „dugta homokba a fejét”, ha találkoztunk, jó ismerõsként üdvözölt engem is. Gesztusokkal kommunikáltunk, mert sajnos én nem bírom az olasz és az  angol nyelvet. Õ sosem nézett le ezért, minden alkalommal emberi volt, akkor is, amikor idén nyáron – tolmács közremûködésével - telefoninterjút készíthettem vele. Ki gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó?! Akkor egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy imád ide járni, az elmúlt esztendõk rendszeres látogatásán tapasztaltak miatt kicsit õ is „õshonosnak” érzi magát a Tisza-partján. Budapestrõl autóval már térkép nélkül is idetalál. Arra a kérdésemre pedig, hogy 2010-ben ismét találkozhatunk-e, a következõképpen válaszolt: „Akkor is jönnék jövõre Tiszaújvárosba, ha csak aquatlon versenyt rendeznének!”
A sors megmagyarázhatatlan akaratából a végtelenül szerény, a sport, ezen belül a triatlon iránt maximális alázattal viseltetõ, hatalmas munkabírású, energikus Emilio di Toro már nem jöhet vissza hozzánk. Elcsépelt, de mégis igaz: nélküle szegényebb lesz a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét, az olasz, az európai és a nemzetközi triatlonsport. Országhatároktól függetlenül nagyon sokunknak fog hiányozni! Ciao Emilio! Nyugodj békében!

Szûcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter