Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
Díjátadó  

alapitv-2009-baloghbence-kiralykristof_.jpgKirály és Balogh a díjazott

A 23 év alatti sportolók  számára kiírt  pályázatok közül az országos kategóriában Király Kristófét  ítélte a legjobbnak idén az ,, Ifj. Márkus Gábor a Magyar Triatlon Sportért Alapítvány” kuratóriuma, míg a TVK-Mali TK sportolói közül Balogh Bence teljesítménye volt elég a díjhoz.

Balogh Bence (balról) és Király Kristóf  az emlékplakettel. (Fotó: Szûcs István)

Az alapítvány  hagyományos díjátadó összejövetelét november 6-án tartották meg a tiszaújvárosi Garden Panzióban, ahol Péter Attila kuratóriumi tag köszöntötte az egybegyûlteket, köztük a szép számban megjelent korábbi díjazottakat.
Ezt követõen dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke beszélt a tiszaújvárosi triatlon  eddigi történetérõl, melynek feldolgozhatatlanul szomorú része 1998. június 6.-a, amikor is egy pulai versenyrõl hazafelé tartva Ifj. Márkus Gábor és csapattársának, barátjának ifjú felesége, Kunfalvi Márta egy vétlen közlekedési balesetben életét vesztette.
-A tragédia után  nagyon közel álltunk ahhoz, hogy végleg befejezzük ténykedésünket a triatlonban  –  fogalmazott dr. Márkus Gábor. – Feleségemmel, Jutkával,  Gergõ és Balázs fiammal együtt végül is arra az elhatározásra jutottunk, hogy akkor  adózunk legjobban Gábor emlékének, ha folytatjuk és mind jobban tesszük a dolgunkat. Így jutottunk el 13 világkupa-futam, több világ- és Európa-bajnokság, illetve a Tisza Triatlon keretében számos hazai bajnokság megrendezéséig.  

Filmmel idézett emlék

A rövid és megható visszaemlékezés után  a jelenlevõk megtekinthették a Márkus Gergely által fellelt archív anyagokból összeállított kis filmet, melynek segítségével azok is megismerhették a magas rangú sportdiplomata sokra hivatott, remek versenyzõként és kiváló emberként jegyzett bátyját, Gábort, akiknek erre koruknál fogva nem volt lehetõségük.

A film befejeztével Lehmann Tibor kuratóiumi tag elmondta, hogy idén hét, az utóbbi években megszokott módon magas színvonalú pályázatot kellett elbírálniuk.  Máli János, a kuratórium elnöke  a döntés eredményeként az országos kategóriában nyertes Király Kristófnak (Uniqa-Újbuda TC) és a TVK-Mali TK sportolói közül  kiválasztott Balogh Bencének adta át az emlékplakettet és a velejáró pénzjutalmat.

Díjazott-mondatok

Király Kristóf: - A pályázatot egy jó lehetõségnek tartottam, azt gondoltam, hogy büszke lennék rá, ha elnyerhetném a támogatást.  Most, hogy sikerült igyekszem  rászolgálni erre a komoly motivációt  jelentõ elismerésre. Köszönöm a kuratóium  tagjainak és a sportágban  pédaértékû  módon  tevékenykedõ Márkus-családnak a bizalmát! Szeretnék egyszer olimpián  indulni,  de nem tudom  mit hoz a jövõ. Edzõimmel azon dologozom, hogy akár már Londonban ott lehessek.

Balogh Bence: - Nagy boldogságot éreztem,  amikor megtudtam, de még így is alig hittem el, hogy én nyertem. Borzasztóan  örültem  neki! Sajnos én sem ismerhettem Gábort, de azt természetesen klubtársaimtól, edzõimtõl tudom,  hogy milyen nagyszerû triatlonos volt. A 2010-es budapesti világbajnokságon  is igyekszem úgy versenyezni, hogy méltó  legyek az emlékéhez!

További képek tekinthetõk meg itt .

Szûcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter