Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
Alapítványi díjátadó  

benocsz-ifjfaldumg2.jpgDíjkiosztó után: Ifj. Faldum és Benõcs elismerése

Az ,,Ifj. Márkus Gábor a Magyar Triatlonsportért Alapítvány" idei díjkiosztó ünnepségét november 14-én, délután tartották meg Tiszaújvárosban. A Garden Panzióban megjelent vendégeket - korábbi díjazottakat, családtagokat, barátokat, jó ismerõsöket, a média képviselõit - Péter Attila - úgy is, mint a hét tagú kuratórium tagja - köszöntötte. Megtudhattuk, hogy az idei esztendõben kilenc, kivétel nélkül nagyon ígéretes pályázat érkezett be hozzájuk, ami alaposan megnehezítette a grémium dolgát. Ezt követõen Attila és a Márkus-szülõk - Judit és Gábor - szívfacsaróan emlékeztek meg a 10 évvel ezelõtt vétlen közlekedési balesetben elhunyt, csodálatos emberi és sportolói adottságokkal rendelkezõ, éppen ezért a mai fiatalok elé példaként is állítható Ifj. Márkus Gáborról.

Máli János kuratóriumi elnök bejelentésébõl kiderült, hogy a tagok mind a két kategóriát illetõen egybehangzóan szavaztak. Az országos kategóriában a tiszaújvárosi világkupán legjobb magyarként a 13. helyen végzett Ifj. Faldum Gábor (Mogyi SE) vehette át a rangos elismerést és a hozzá járó 300 ezer forintot. A TVK-Mali Triatlon Klub sportolói közül Lehmann Tibor vezetõedzõ a középtávon újabb bajnoki címet nyerõ és külföldön is többször az elitben végzett Benõcs Zoltánnak adta át a díjat, illetve a 120 ezer forintos támogatást.

Meghatódva és büszkén

Mindkét díjazott meghatottan és büszkén vette át az emlékplakettet.

- Koromnál fogva sajnos én nem ismerhettem Gábort, nem versenyezhettem vele együtt, de sokat hallottam arról, milyen nagyszerû ember volt, meghatározó tagja az akkori triatlonos társadalomnak. - tudtuk meg Ifj. Faldum Gábortól. - Nagyon köszönöm a kuratórium tagjainak ezt az elismerést, mely hatalmas motivációt jelent számomra pályafutásom folytatásához. Szeretném azzal is meghálálni a bizalmat, hogy jövõre igyekszem még elõkelõbb helyen célbaérni a tiszaújvárosi világkupa-futamon.

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy már elsõ alkalommal is szerepelt a nevem a bõr emléktáblán, mely most velem ,,telik" meg. - fogalmazott Benõcs Zoltán. - Nekem nagyon sokat jelent ez a díj, melyet fiatal versenyzõként megismert, példaképként tisztelt és szeretett sporttársamról neveztek el. Egyetértek a tavaly jutalmazott debreceni Pocsai Balázzsal és elfogultság nélkül mondhatom, hogy erre az elismerésre bármelyik magyar triatlonos büszke lehet! Természetesen a díj nekem is lelki erõt ad a jövõre nézve.

A hivatalos rész befejezte elõtt az egyik alapítvány tevõ, Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere javaslatot tett arra vonatkozóan, hogy az ,,Ifj. Márkus Gábor a Magyar Triatlon sportért Alapítvány", az évrõl évre történõ, elmaradhatatlan megemlékezéssel párhuzamosan - egyfajta elõretekintésként - nyíltabban, szerteágazóbb módon szolgálja tovább a sportág fejlõdését.

Szûcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter