Skip to content

II. Ergotlon Bajnokság 2012

2012. január 22.

XXI. Tisza Triatlon 2012

Triatlon Klubcsapat OB
Gyermek, Serdülő, Ifi Ranglista,
Sprint Távú Kiemelt Amatőr Kupa,
Elit Triatlon Tour

Jabil 3 Próba 2012

1. próba - kerékpár
2. próba - úszás
3. próba - Jabil 1/3 Maraton futóverseny

Triatlon Nagyhét 2012

2012. július 7-15.
70.3 Ironman VB  

benocs_zoli.jpg

Benõcs Zoltán a középtávú világbajnokságon

A tiszaújvárosi Benõcs Zoltán november 8-án, szombaton rajthoz áll az idei középtávú triatlon világbajnokságon, melynek a kaliforniai Clearwater városa ad otthont. Az ezen a távon háromszoros országos bajnok sportoló az elmúlt három hétben a helyszínen végezte el a ,,finomhangolást" és az eddigi legerõsebb indulói lista tudatában is bizakodva várja rajtot.
A tiszaújvárosi Jabil Circuit IBM vezetõjeként dolgozó Peter Greif barátom már tavaly is felajánlotta, hogy kint tartózkodásom idején lakhatok nála - tudtuk meg Benõcs Zoltántól. - Idén is az õ vendégszeretetét élvezhetem, mely nagy segítséget jelent számomra.

Az olimpiai ciklus lezárultával néhányan átjöttek erre a távra, így ennek betudhatóan is tovább sûrûsödött a mezõny. A tavalyi és a 2006-os gyõztes ausztrál Craig Alexander mellett jó néhányan pályáznak még a dobogó környékére. Ami engem illett, tavaly a 20. hellyel debütáltam. A felkészülésemmel minden rendben volt, úgy érzem nem lesz gond a viadalon. A taktikát menet közben alakítom majd ki, hiszen túl hosszú ez a verseny ahhoz, hogy elõre ,,kõbe véssem" a teendõket. Szeretnék kevés hátrányt össze szedni az 1900 méteres úszásban, majd minél jobbat teljesíteni fõ számomban, a 90 km-es kerékpározásban, persze úgy, hogy maradjon elég erõm a befejezést jelentõ 21 km-es futásra is. A pillanatnyi forma határozza majd meg, hogy mindez, milyen helyezéshez lesz elég.

Infoline:

A világbajnokság küzdelmeit a www.ironman.com internetes honlapon magyar idõ szerint szombaton 6.45 órától élõben is figyelemmel lehet követni.

Szûcs István

1 %  a triatlon sportért

Adószám: 18429309-1-05

Ifjú Márkus Gábor Alapítvány
a magyar triatlonsportért

Follow tvkmalitriatlon on Twitter